Türkiye'nin İngilizce konuşma sıralaması açıklandı

İngilizce dil eğitimi kuruluşu EF'in her yıl açıkladığı ‘İngilizce Yeterlilik Endeksi’nde Türkiye'nin 'İngilizce haritası' çıkarıldı. Peki Türkiye 72 ülke arasında hangi sırada, en iyi İngilizce'yi hangi il konuşuyor?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, İngilizce'nin en iyi konuşulduğu yerler sıralamasında 72 ülke arasında 51'inci sırada yer aldı. Sıralamada birinci Norveç, sonuncuysa Irak oldu.

‘İngilizce Yeterlilik Endeksi’ (English Proficiency Index) her yıl, İngilizce dil eğitimi kuruluşu ‘Education First’ (EF) tarafından hazırlanıyor. Dünya çapında EF'in sınavlarına giren 950 bin kişinin sonuçlarına göre, 2016'da Türkiye'nin durumu şöyle:

  • Türkiye, 72 ülke arasında 51'inci sırada.
  • Bu sıralama, Türkiye'yi 'turuncu', yani 'çok düşük' kategorisine yerleştiriyor.
  • Türkiye, İngilizce yeterliliği açısından 26 Avrupa ülkesi arasında 25'inci sırada.
  • Türkiye'de sınava girenler arasında tutulan istatistiklere göre, İngilizce yeterliliği Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde Ege ve İç Anadolu'ya kıyasla daha düşük.
  • Türkiye'de kadınların İngilizce yeterliliği erkeklere kıyasla daha yüksek.
  • İller arasındaysa, İngilizce'nin en iyi konuşulduğu yer Ankara çıkarken, onu sırasıyla İstanbul, İzmir, Adana-Mersin, Bursa ve Antalya izledi.

EN İYİ 10 ÜLKE

EF'in istatistiklerine göre en iyi İngilizce konuşulan ilk 10 ülke şöyle:

1- Hollanda

2- Danimarka

3- İsveç

4- Norveç

5- Finlandiya

6- Singapur

7- Lüksemburg

8- Avusturya

9- Almanya

10 - Polonya

EN KÖTÜ 10 ÜLKE

İngilizce'nin en kötü konuşulduğu 10 ülkeyse, El Salvador, Umman, Koveyt, Moğolistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Kamboçya, Laos, Libya ve Irak olarak sıralandı.