Kilo vermek için 'en iyi' 5 kahvaltı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyet yaparken hiçbir öğünü atlamamak gerekir; günün en önemli öğünü de kahvaltıdır. Dolayısıyla, diyet sırasında en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, kahvaltıda ne yediğimiz. İşte kilo vermek isteyenler için beş kahvaltı tüyosu:

1- MATEMATİK YAPIN

Rejim yaparken kahvaltıda aldığınız kalorinin yarısı karbonhidrattan, yüzde 15'i proteinden, üçte biri sağlıklı yağlardan, kalanı da lif ve şekerden oluşmalı. Sabah sabah ağır bir matematik belki; en azından dengeyi bu oranlara kurun.

2- DAHA BÜYÜK PARÇALI 'GEVREK' YİYİN

Kilo vermek için sabahları kahvaltılık gevrek mi yiyorsunuz? O zaman daha büyük parçalı olanları seçin. Araştırmalara göre, küçük parçalı gevrek satın aldığımızda, porsiyonu doğru ölçmüyor ve daha fazla yiyoruz.

3- PEYNİR ALTI SUYU TOZU KULLANIN

Bir araştırmaya göre, protein oranı yüksek olan peynir altı suyu kilo kaybetme konusunda özellikle etkili.

4- TATLI YİYİN

Evet, doğru duydunuz! Yeni yapılan bir araştırmaya göre, kahvaltıda bir parça çikolata, kurabiye veya küçük bir dilim kek yiyenler, yemeyenlerden daha hızlı kilo veriyor. Bunun sebebi, kahvaltıda tatlı yemenin gün içinde gelebilecek 'sağlıksız yemek krizleri'ni azaltıyor olması.

5- ÇOK YİYİN!

En büyük öğününüz kahvaltı olsun ki, daha hızlı kilo verin! Bir araştırmaya göre, kahvaltıda 1400 kalori alan kişiler bile, bunun yarısını alanlardan daha hızlı kilo veriyor.

(Kaynak: The Independent)

Etiketler diyet kahvaltı rejim