'Hasta diye aradığımda beni tersledi'

Tarık Akan'ın ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Arkadaşları usta oyuncuyu ve yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarık Akan bu sabah hayatını kaybetti. Haberi alan ünlü isimler üzüntülerini şu sözlerle dile getirdi....

Şerif Sezer:

'Ben iyiyim demişti. Hastaneye gidip geldiğini biliyordum. Çok üzgünüm hiç beklemiyordum. Bütün Türkiye’nin, herkesin çok sevdiği biriydi. Şu an konuşamıyorum. Onunla iki filmde oynadık. ‘Yol’ gibi.. Orası çok soğuktu, çok severek çalışıyorduk. Tarık’la ben çok asılıyorduk filmde, çok iyi bir şey yaptığımızı biliyorduk. Sonra çocuklarımızla birlikte ‘Deli Deli Olma’da oynadık birlikte. Çok iyi arkadaşımdı, dostumdu. Epeydir görmüyordum onu. Ama hasta olduğunu duyduğumda konuştuk, beni tersledi, ‘Yok öyle bir şey nereden duydun’ dedi. ‘İyiyim ben, sonuçlarım temiz çıktı’ dedi. Haberlerini alıyordum ama bunu beklemiyordum tabii. Şok oldum bu sabah...

Müjdat Gezen:

Hepimizin başı sağolsun. 3 gün evvel hayat arkadaşı Acun Günay ile konuştum. Yoğun bakımda olduğunu söyledi. Doktorlarla konuştum, 'boşuna gelmeyin' dediler, yanına almıyorlardı zaten. Tarık bizim yalnız meslektaşımız değildi. Dost olarak, arkadaş olarak çok başka bir insandı.  Çok dirençli bir insandı. Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Karaciğer kanserinden kaybettik. Son zamanlarda o aslanlar gibi 1.90'lık adam erimişti maalesef. Acun da kendisi de hastalığından söz edilmesini istemiyordu. Biz de kimseye söz etmedik uzun bir süre. Onun hakkında di'li geçmiş olarak konuşmak öyle gücüme gidiyor ki anlatamam... Eleştirdiğim tek yanı günde 4 paket sigara içmesi. Belki bu bir mesaj olsun, insanlar bu mikrop parçasını, sigarayı içmesinler artık. 'Sigara içmiyorsun, yiyorsun' diyordum. Günde 80 sigara ne demek!

Tarık Akan: 45 yıllık bir Türkiye özetiTarık Akan: 45 yıllık bir Türkiye özeti

Hale Soygazi:

O kadar beklenmedik bir şey ki. Çok iyi bir arkadaşımdı en güzel filmleri birlikte yaptık, birden bire oldu. Hiç beklemediğim bir şeydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım. Telefonda görüşüyorduk. Çok takdir ettiğim çok farklı bir oyuncuydu.

Perihan Savaş:

Hepimizin başı sağolsun. Sabah televizyonu açtığımda öğrendim. O kadar kötüyüm ki. Birlikte çok şeyler paylaştık duruşuyla hayata bakışıyla çok özel insandı, aydındı. Çok neşeliydi, sette herkese yardımcı olan, güldüren keyifli adamdı. En son bir dizi çekmiştik. 'Bir daha yapmayacağım' dedi. 'Çok uzun çalışıyor insanlar. Bu durumda çalışılmaz' demişti. bir daha çekmedi.

Nebil Özgentürk:

Büyük bir aktördür, çok erken kaybettik. Ülke meselelerini konuşurdu. Ülkesine bağlı insan karakteri. Sulusepken şeylerle ilgilenmeyen ülkesinden sorunlara kendini vakfetmiş bir kişi. Nazım Hikmet Vakfı'nın ikinci başkanı. Atatürk'e dair en küçük eleştiriye tahammülü yoktu. Darbelerin mağdurudur ayrıca. Çok üzülüyoruz. Çok arkadaş tutkunudur.

Kadir İnanır:

Kendisiyle hastalığıyla ilgili görüşüyordum. Ben de aynı hastalığa yakalandığım için deneyimlerimi aktarmak istedim. Hepimiz bu dünyadan göçeceğiz ama erken oldu bu. Biz Türk sinemasının gelişmesi için uzun yıllar çalışmalar yaptık. Çok güzel eserler yaptık, daha da yapacaktık. Ama ben yalnız kaldığımı hissediyorum.

Arif Keskiner:

Emekten yana hep mücadele etti. Emekçinin yanındaydı. Birlikte 77-78 yıllarında Madem filmini yapmıştık. O filmden 7 tane ödül almıştık. Bir türlü gerçekleştiremediğimiz çok özel projelerimiz vardı. Her zaman da konuştuk onları. İyi bir Atatürkçü, cumhuriyetçiydi. Atatürk'e laf söyletmezdi. 3 gün önce hastaneydim. Gözümüzün önünde eriyordu.

Engin Altan Düzyatan:

Tüm çocukluğum, gençliğim gözümün önünden geçti, Nur içinde yat Tarık abi...

Levent Üzümcü:

Çok iyi, çok güzel, çok doğru bir abimizi kaybettik. Bir eksildik bugün.

Hayko Cepkin:

Bir yıldızı daha aramızdan ayrılan diğer yıldızların yanına gönderdik. Huzur içinde uyu Tarık Akan.