Harry Potter hayranlarına 'asa yasağı' J. K. Rowling'i kızdırdı

İngiltere'de bir dükkan sahibinin milyonlarca Harry Potter hayranına 'asa yasağı' getirmesi tepki çekti. Tartışmaya serinin yazarı J. K. Rowling de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 'gerçek cadılar ve büyücüler' için asa satan bir dükkanın Harry Potter hayranlarının alışveriş yapmasını yasaklamasıyla başlayan tartışmaya, serinin yazarı J. K. Rowling de katıldı. Twitter hesabından yasak haberini paylaşan Rowling, 'Satılanların gerçek asa olduğunu düşünmüyorum' tepkisini gösterdi.

Huddersfield kentindeki dükkanın sahibi Richard Carter, geçen hafta Harry Potter hayranlarına 'savaş açmıştı'. Dükkanında çeşitli ağaçların ham maddelerinden yapılan ve farklı sihirsel özellikler taşıyan asalar satan Carter, bunların kötü güçlerden korunmak ve iyi şans getirmesi amaçlı kullanıldığını savunuyor. Carter, pek çok 'gerçek cadı ve büyücünün asa seçmek üzere dükkana geldiğini' söyleyerek, Harry Potter hayranlarına 'yasak getirmişti.

J. K. ROWLING DE TARTIŞMAYA KATILDI

Harry Potter serisinin hayranları Richard Carter'a sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, serinin yazarı J. K Rowling de resmi hesabından tartışmaya dahil oldu. Twitter hesabından bu asaların zaten gerçek olmadığını düşündüğünü ifade eden Rowling'in yorumu 15 binden fazla kişi tarafından beğenildi.

Bunun üzerine yerel bir gazeteye konuşan Richard Carter söylediklerinin çarpıtıldığını iddia etti. Carter 'Harry Potter hayranlarının dükkana gelmesini yasaklamadığını ancak asaları oyuncak olarak gören kişilere satmayı düşünmediğini' belirtti. Dükkan sahibi ayrıca Harry Potter filmlerinden ilham alıp kendi ruhsal ve sihirli yolculuklarını başlatmak isteyen kişilere kapısının her zaman açık olduğunu da ekledi.