Evgin: Üç üniversite mezunu ile parmak basanın bir oy kullanması adil değil

Sanatçı Erol Evgin, okuma yazma bilmeyenle, üç üniversite bitiren birinin aynı oy hakkına sahip olmasının adil olmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasinin eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm modeli olduğunu söyleyen sanatçı Erol Evgin, okuma yazma bilmeyenle biriyle, 3 üniversite bitirenin birer oy hakkına sahip olmasının adil olmadığını savundu.

Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'le söyleşi yapan sanatçı Erol Evgin, demokrasinin Türkiye için en iyi çözüm olmadığını söyledi. Demokrasinin Türkiye'ye fazla geldiğini belirten Engin, "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil" dedi.

Bu durumun adaletli olmadığını savunan Engin "Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin" şeklinde konuştu.

Bu sözlerinin çok seçkinci olup olmadığını soran Balçiçek İlter'e Engin şu şekilde cevap verdi:

"Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkanları sunabiliyor muyuz? Bakın kadınların gücüne... Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar. Neden? İktidarları, güçleri ellerinden gider diye yapmıyorlar. Cehaletin korktuğu kadındır. Kadın öğrenirse çocuğu da öğrenir. O yüzden kadınları cahil bırakmak birilerinin işine geliyor. Eğitimde eşit fırsat yaratmazsanız eşitlik nerede kaldı? Önce herkesi eğitelim sonra “demokratız” diye ortaya çıkalım."