Sezen Aksu’dan Onur Haftası mesajı

Onur Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sezen Aksu, "Eninde sonunda aşk kazanır. LGBTİ’ye selamlar olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 19 Haziran'da düzenlenecek olan İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne yönelik tehditler sürerken ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan dayanışma mesajı geldi. Aksu mesajında, “Şiddetin kazananı olmaz; eninde sonunda aşk kazanır” dedi.

Sezen Aksu’nun mesajının tamamı şöyle:

"Bir arada yaşamak ve farklılıklara hoşgörü ile yaklaşmak, naif bir dilek ya da çağrı olarak kalıyor her gün yaşadıklarımız karşısında. Oysa bu içi boşaltılmış kelimeler bir arada yaşamak için çok değerli anlamlar ifade eder. Bize benzemeyene tahammül geliştiremiyor, ölümün öncü ayak sesleri gibi gelen tehditlere giderek kayıtsızlaşıyoruz. Günbegün şiddete biraz daha alışıyoruz. Hiçbir şiddet dönüştürücü olamaz. Hiçbir şiddet birini doğasından, inandığından koparamaz. Bir süre bastırabilir ama yok edemez. Bir canlının varoluşsal doğasına saldırı, nafile bir çırpınıştır. Şiddetin kazananı olmaz, eninde sonunda aşk kazanır. LGBTİ’ye selamlar olsun; kalbim ve dualarım sizlerle…"

"HER ŞEYİ GÖZE ALARAK"

Alperen Ocakları, 19 Haziran'daki yürüyüşe ‘her şeyi göze alarak’ engel olacaklarını açıklamıştı. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke ise “Takipteyiz. Hakaret ve tehditlere asla seyirci kalmayacağız” açıklamasını yapmıştı.