Hawaii'deki yangınlarda ölü sayısı 96'ya yükseldi

Orman yangınlarının devam ettiği Hawaii'nin Maui adasında hayatını kaybedenlerin sayısının 96'ya yükseldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı Maui adasında çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya yükseldi. Bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Maui adasında devam eden orman yangınları, 1960'da 61 kişinin hayatını kaybettiği Hawaii'de meydana gelen en ölümcül doğal afet oldu. Yangınlar, ayrıca 1918'de 453 kişinin yaşamını yitirdiği Minnesota ve Wisconsin'deki orman yangınlarının ardından en ölümcül yangın olarak kayıtlara geçti.

'HÂLÂ YAKINLARIMIZI ARIYORUZ'

Maui adasındaki yangınlardan sağ kurtulan kişilerden 38 yaşındaki Akanesi Vaa, yangınlardan nasıl kaçtıklarını anlatarak, 15, 13 ve 9 yaşındaki üç çocuğu ve eşiyle birlikte bir çitten atlayarak kaçtıklarını, yolda yardım isteyen yaşlı bir kadının kendisine bakması için bir bebek teslim ettiğini söyledi. Kadın ve eşinin de çitten atlayarak yangından kaçtığını aktaran Akanesi Vaa, 13 Ağustos Pazar günü katıldığı ayinde, "Bence pek çoğumuzun bugünün mesajını duyması gerekiyordu. Tüm bu küller güzelliğe dönüşecek. Lahaina'nın on kat daha güçlü bir şekilde geri döneceğini biliyorum" diye konuştu.

Hawaii Valisi Josh Green, cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarında yeni cesetler bulundukça can kaybının artabileceğini söylemişti. Yangın çıkan bölgede yakınları kayıp olan kişilerden Heather Baylosis isimli bir kişi de Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Hâlâ eşimin anne ve babasını arıyoruz. İnsanlar sağ bulunuyor ama yaşadıkları şeyler yüzünden dengelerini ciddi biçimde kaybetmiş durumdalar. Umudumuzu kaybetmiyoruz" demişti. 

MAUI ADASI 'FELAKET BÖLGESİ' İLAN EDİLMİŞTİ

Hawaii'de devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, yangınlardan etkilenenlerin zararlarının tazmin edileceğini belirtmişti. Biden, Maui adasını yangın dolayısıyla 'felaket bölgesi' ilan etmişti. (DIŞ HABERLER)