Hawaii'de orman yangını: Ölü sayısı 80'e yükseldi

Hawaii eyaletinin Maui adasında devam eden üç yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 80'e yükseldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Hawaii eyaletinin Maui adasında çıkan orman yangınında ölü sayısının 80'e yükseldiği açıklandı. Eyalet tarihindeki en ölümcül doğal afet olduğu ifade edilen yangınlarla ilgili açıklama yapan yetkililer, devam eden arama-kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları sonucunda daha fazla cesede ulaşılabileceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, 1000'in üzerinde binanın yandığı yangınla ilgili açıklama yapan Hawaii Senatörü Brian Schatz, "O yanan yapılara daha hiç kimse girmedi. Korkarım ki ölü sayısının ciddi derecede artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Dün akşam saatlerinde açıklama yapan Mauili yetkililer de ölü sayısının 67'den 80 yükseldiğini duyurdu.

ADADA ÇIKAN ÜÇ YANGIN HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Lahaina'daki yangının yüzde 85 oranında kontrol altına alındığı açıklanırken, adada devam eden iki yangının da yüzde 80 ve yüzde 50 oranlarında kontrol altında olduğu bildirildi. 

Hawaii Valisi Josh Green de bir gün önce yaptığı açıklamada, ilk belirlemelerden sonra yanan binalarda yapılacak incelemenin ardından can kaybının 'ciddi ölçüde' artacağını kaydetmişti. ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden da "Dualarımız sevdiklerini kaybeden ailelerle" ifadesiyle yangında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerini iletmişti.

ABD Başkanı Biden, Maui Adası'nı yangın dolayısıyla 'felaket bölgesi' ilan etmişti. Biden, yangınlardan etkilenenlerin zararlarının tazmin edileceğini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)