Hatay’da Okan Pirinç anmasına katılan 8 kişiye hapis cezası

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Okan Pirinç için 2015 yılında yapılan 7’nci gün anmasında gözaltına alınıp haklarında 2017 yılında dava açılan 8 kişiye 1 yıl 10 ay arası ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - 21 Temmuz 2015 yılında Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Okan Pirinç’in Defne ilçesi Hancağız Mahallesi’nde mezarı başında yapılan 7’nci gün anmasında arbede çıkmış, jandarma çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Olayın ardından 2017 yılında 28 kişi hakkında ‘görevli memura mukavemet’ iddiasıyla dava açıldı. 12 Kasım Cuma günü Samandağ Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında aralarında gazetecilerin olduğu 8 kişiye 1 yıl, 10 ay arası hapis cezası verildi. Dava Avukatı Adnan Yılmaz, ara kararın hâlâ tebliğ edilmediğini belirtti.

'ŞİMDİ SEN ASKER ŞİDDET UYGULADI' DİYECEKSİN HA!'

10 ay ceza verilen Gazeteci Ali Aslan Dadük için bugün saat 13.00’da Samandağ Abdullah Cömert alanında yapılan basın açıklamasına siyasi parti, sendika, yerel gazete temsilcileri, muhtarlar ve CHP Hatay Vekili Serkan Topal katıldı. Açıklamada konuşan gazeteci Dadük, 2015’deki anmaya bir basın mensubu olarak görevini yapmaya gittiğini söyleyerek, “Anmaya geldiğimde olaylar vardı. Bende fotoğraf çekiyordum. O sırada bir asker yanıma gelip ‘Şimdi asker şiddet uyguladı diye haber yapacaksın ha!’ diyerek üzerime yürüdü ve 5-6 asker ters kelepçe takarak gözaltına alındım. Sonrası dava açıldı ve geçtiğimiz günlerde benim de içinde olduğum 8 kişi ceza aldık” dedi.

'HABER ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ'

Dava dosyasına basın kartını sunmasına rağmen ceza almasını ülkedeki baskıcı yönetimi gözler önüne serdiğini vurgulayan Dadük, özgür basın emekçileri olarak verilen cezalar karşısında boyun eğmeyeceklerini, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını kaydetti.