Hatay'da çadırları su bastı: 'Keşke ölseydik, kurtulsaydık'

Hatay'da dün gece yağan yağmur, çadırları su içinde bıraktı. 8 aydır çadırda yaşayan depremzedeler, kışın ne yapacaklarını düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay'da dün akşam başlayan yağmur, çadırları ve konteynerleri su altında bıraktı. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde çadırda kalan depremzedeler, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala çadırda yaşıyor.

Hatay'da dün gece itibariyle etkili olan sağanak yağışta çadıların ve konteynerlerin çoğunu su bastı. Eşyaları zarar gören, hemen hemen her yağmursa baskın yaşamaktan bıkan depremzedeler içinde bulundukları durumu "Keşke ölseydik, kurtulsaydık" sözleri ile ifade etti.

'DEVLETTEN UMUDUMU KESTİM'

Sahip oldukları az sayıda eşyanın su içinde kaldığını söyleyen Aylin Bayram, daha ilk yağmurda böyle olduğunu kışın ne yapacaklarını kara kara düşündüklerini söyledi.

Devletten umudunu kestiğini, unutulduklarını, aylardır çadırda, pislik içinde yaşadıklarını belirten Neslihan Çiçekçioglu, barınmanın yanı sıra hijyen sorunları olduğunu, şimdiye kadar durumu belirttikleri hiçbir yetkiliden geri dönüş alamadıklarını dile getirdi.

Depremde oğlunu kaybeden Nejla Doğan da torunlarını tozdan, mikroptan etkilenmesin diye il dışına gönderdiğini ifade etti: "Aylardır çadırdayım. Kışın yağmurdan, yazın sıcaktan duramıyoruz. Oğlum depremde öldü. Hayatta olsaydı beni bu şekilde çadırda bırakmazdı."