VİDEO

Hatay’a tandırlarla umut olan proje

Dünya Evimiz Derneği, Hatay'da tandır ekmeği kültürünü yeniden canlandırarak hem depremzede kadınları istihdam ediyor hem de ihtiyaç sahiplerine ekmek dağıtıyor.

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Depremde büyük yara alan Hatay’da depremzede kadınlar, Dünya Evimiz Derneği’nin öncülüğünde ekmek üretmeye başladı. Dernek, kentteki ekmek ihtiyacına kalıcı çözüm üretmek ve depremzede kadınları üretime katmak için çalışıyor.

Dernek başlattığı kampanyayla bağışçılardan gelen desteklerle Samandağ-Tavla, Samandağ-Uzunbağ, Harbiye-Karyer mahallelerinde tandırları onardı ve yeni tandırlar yaptı. Tandırların her birinde üç depremzede kadın çalışmaya başladı.

Toplam 12 depremzede kadın yevmiyeli olarak çalıştıkları tandırlarda, bağışlardan elde edilen un ve diğer malzemeleri kullanarak tandır ekmeği üretiyor. Su ve yemeğe erişimin azaldığı bugünlerde kadınların kendi ekmeğini yapmasının önemli olduğunu belirten Dünya Evimiz Derneği’nden Samet Uslu, Hatay’ın başka bölgelerine de tandır kurarak, projeyi genişletmek istediklerini söyledi. Uslu, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için herkese bağış için çağrı yaptı.