Hastane çıkışı maskesini çıkarıp 'Covid'den korkmayın' diyen Trump'a tepki

Üç gündür Walter Reed Askeri Hastanesi'nde korona virüsü tedavisi gören ABD Başkanı Donald Trump taburcu edildi. Beyaz Saray'a dönen Trump'ın maskesiz bir şekilde basın mensuplarına poz vermesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından tedavi görmek için götürüldüğü Walter Reed Askeri Hastanesi'nden taburcu edildi. Başkanlık helikopteri Marine One ile Beyaz Saray'a dönen Trump, basın mensuplarına poz verirken maskesini çıkardı. Trump'ın Beyaz Saray'a da maskesiz girmesi görüntülere yansıdı.

'MASKESİZ GİRMESİ AÇIKLANAMAZ'

200 bini aşkın Amerikalının ölmesine rağmen Twitter paylaşımında "Covid'den korkmayın" mesajı verdikten sonra eleştirilen Trump'ın, maskesini çıkarması da tepki çekti. George Washington Üniversitesi'nden profesör Dr. Jonathan Reiner, "Virüs saçan ABD Başkanı'nın, muazzam sayıda personeli olan o binaya maskesi girmesi açıklanamaz" dedi. Reiner, "Kimsenin ona böyle bir şeyi yapmaması gerektiğini söylememiş olduğuna inanmak gerçekten zor" ifadelerini kullandı.

Trump'ın daha önce birçok kez maske taktığı için eleştirdiği Demokrat rakibi Joe Biden ise, Twitter paylaşımında "Maske önemlidir" mesajını paylaştı.

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden profesör William Schaffner, "[Trump] Covid'den korkulmaması gerektiğini söylediğinde çok şaşırdım" dedi ve şöyle devam etti: "Her gün neredeyse bin kişiyi öldüren, ekonomiyi baltalayan, insanları işsiz bırakan bir hastalık bu. Bu korkulması gereken bir virüs."

'HENÜZ TAM OLARAK TEHLİYEYİ ATLATMADI'

Beyaz Saray doktoru Sean Conley, Trump'ın 'taburcu işlemleri için tüm kriterleri karşıladığını' dile getirdi. Conley, ABD Başkanı'nın yaklaşık 72 saattir oksijen seviyelerinin normal olduğunu aktardı. Trump'ın 'henüz tam olarak tehlikeyi atlatmamış olduğunu' söyleyen Conley, son korona virüsü testinin negatif çıkıp çıkmadığı konusunda yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

FAUCI: TERSİNE DÖNEBİLİR

CNN'e konuşan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Trump'ın tedavi sürecinin 'tersine dönebileceği' konusunda uyarıda bulundu. İlk elden tedavi sürecine dahil olmadığını dile getiren Fauci, Covid-19'a yakalanan Trump'ın 'henüz hastalığın erken aşamalarında olduğunu' aktardı. (DIŞ HABERLER)