Harûn Elkî Taksim’de konser verecek

Kürtçe rock müziğin dikkat çeken temsilcisi Harûn Elkî, uzun bir aradan sonra ilk konserini İstanbul'da verecek. Sanatçı, geçen yıl yayınladığı albümden şarkıları da ilk kez canlı icra edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt pop ve rock müziğinin temsilcilerinden Harûn Elkî, 5 Aralık Pazar akşamı Beyoğlu’ndaki Arsen Lüpen Taksim’de sahne alacak. 20:00’de başlayacak olan konser, sanatçının pandeminin başlamasından bu yana vereceği ilk konser. Sanatçı ayrıca geçtiğimiz yıl yayınlanan ‘Rev’ albümünden şarkıları da ilk kez canlı olarak dinleyicisiyle paylaşacak.  

1975 yılında Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde dünyaya gelen Elkî, müzik hayatına 1997’de Adana Mezopotamya Kültür Merkezi’nde başladı. Aynı yıl Kürt rock grubu Rewşen’de solistlik yapmaya başlayan sanatçı, kendi eserlerinden oluşan ilk albümü ‘Asê’yi 2002’de yayınladı. Solo müzik kariyerinde Pasaj Müzik etiketiyle 2016 ve 2017’de iki Türkçe single da yayınlayan Elkî, son olarak Aralık 2020’de Red Müzik etiketiyle 9’u Kürtçe, 1’i Türkçe 10 eserden oluşan ‘Rev’ albümünü dinleyiciye sundu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)