Halis Dokgöz'ün 'Karikatür Sergisi' 6 Nisan'da açılacak

Prof. Dr. Halis Dokgöz'ün "Karikatür Sergisi", Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılacak. Sergi, pazartesi günleri dışında her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karikatürist ve adli tıp uzmanı akademisyen Prof. Dr. Halis Dokgöz'ün Karikatür Sergisi 6 Nisan 2020 Salı saat 18.00’de İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılacak. 

Karikatüre 1985 yılında başlayan Dokgöz’ün ilk karikatürü Kılçık dergisinde yayınlandı. Dokgöz'ün karikatürleri daha sonra Gırgır, Limon, Çarşaf, ArteFacto, Buduar, Cumhuriyet, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Dokgöz, düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. 2016-2018 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde günlük olarak karikatürleri yayınlandı. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Güney Kore, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı.

Prof. Dr. Halis Dokgöz'ün 1989’da 'Güneşin Girmediği Yere', 2010’da 'Çizgisel', 2019’da 'Metafor' ve 2020’de 'Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi' adlı kitapları yayınlandı.

6 Nisan 2021 Salı günü saat 18.00’da açılacak olan sergiye Halis Dokgöz de katılacak. Sergi, pazartesi günleri dışında her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.