Halil Sezai'nin tutukluluğuna itiraz reddedildi

Halil Sezai'nin avukatlarının tutukluluğa yaptıkları itiraz reddedildi. Mahkeme, sanatçının tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle "Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanan Halil Sezai'nin avukatlarının tutukluluğa yaptıkları itiraz reddedildi. 

Sanatçının avukatlarının itirazını değerlendiren 8. Sulh Ceza Hakimliği, avukatların tutukluluğa yaptığı itirazı; suçun mahiyeti, delil durumu ve şüphelinin tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek reddetti. Mahkeme, Halil Sezai'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

NE OLMUŞTU?

Nöbetçi hakimlikçe komşusunu "Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanan Halil Sezai, savcılık ifadesinde yaşlı adamı darp ettiğini kabul ederek "Yaşanan bu kavga esnasında Hüseyin Bey de beni darp etmiştir. Ben de yaralandım" ifadelerini kullanmıştı.

Sanatçının avukatları, bir üst mahkemeye başvurarak tutuklamaya itiraz etmişti. Bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran Sezai'nin avukatları, 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararının hukuksuz olduğunu öne sürerek müvekkillerinin tahliyesini talep etmişti.