Hale Gönültaş ve Volkan Nakiboğlu'na 'AB Araştırmacı Gazetecilik' ödülü

Hale Gönültaş ve Volkan Nakiboğlu, Gazete Duvar’da yayınlanan “İran Sınırı: Kurşunlar ve Kurtlar Arasında” yazı dizisi ile “AB Araştırmacı Gazetecilik" ödülüne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Cemiyeti ile Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı’nın (BIRN) Avrupa Birliği (AB) desteğiyle ortaklaşa düzenlediği “Batı Balkanlar ve Türkiye, Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” Basın Evi’nde gerçekleştirilen resepsiyonla sahiplerini buldu. Araştırmacı gazetecilerin olağanüstü başarılarını tanıma, teşvik etme ve Batı Balkanlar ile Türkiye’de araştırmacı gazeteciliği desteklemeyi amaçlayan “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” kapsamında dereceye giren gazetecilere ödülleri takdim edildi.

GÖNÜLTAŞ VE NAKİBOĞLU'NA ÖDÜL

Yarışma kapsamında bu yıl birincilik ödülüne YeniÇağ Gazetesi’nden “Paranız Böyle Savruluyor” yazı dizisiyle Murat Ağırel layık görüldü. İkincilik ödülüne Gazete Duvar'da yayınlanan “İran Sınırı: Kurşunlar ve Kurtlar Arasında” yazı dizisi ile Hale Gönültaş ve Volkan Nakiboğlu değer görülürken, üçüncülük ödülünü ise Hürriyet Gazetesi’nden “Protokollü Baron: Türk Escobar’a Makam Aracı” haberiyle Fevzi Kızılkoyun aldı. Ayrıca bu yıl ilk kez iki jüri ödülü de verildi. Jüri ödüllerine ise Evrensel Gazetesi’nden “Mevsimlik İşçilikte 14 Gün” haberiyle İsa Örken ile Cumhuriyet Gazetesi’nden “Boğazda Kaçak Var” ve “Bahçenin Kirası Ayda 258 lira” haberleriyle Hazar Ocak değer görüldü.



Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Demokrasi için Medya Programı Direktörü ve Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri Jüri Başkanı Yusuf Kanlı’nın yanı sıra çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon temsilcileri ile basın mensupları katıldı. (HABER MERKEZİ)