VİDEO

Halay değil govend!

Govend İstanbul kurucusu Arjen Brusk, halayın ve govendin kökenini ve günümüzdeki durumunu anlattı. İstanbul’da govend kursu açan Brusk, ‘’Cenneti yaratmışız’’ dedi.

İSTANBUL - Sanatçı ve eğitmen Arjen Brusk, 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı Geleneksel Danslar bölümüne başladığından beri yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalar yürütüyor. Dansçı, müzisyen, araştırmacı, derleyici, eğitmen, koreograf, seslendirme ve performans sanatçısı, hareket ve müzik yönetmeni olan Brusk, halay ve govend tarihine ilişkin bilgiler aktarıyor.

'GOVENDİN TARİHİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR'

Konservatuvarda ve çeşitli sanat gruplarında geleneksel ve modern danslar eğitimleri alan Brusk, halay ve govend kelimesinin kökenlerini anlattı. Govendin binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Brusk, Kürt dans-müzik kültürüne dair bilgiler de verdi.

Çalışmalarını çeşitli dans-müzik disiplinlerini kullanarak, İstanbul'da kurduğu “Govend İstanbul” bünyesinde sürdüren Brusk, son yıllarda yükselen tekno-halay ve benzer akımları da değerlendirdi.