Hakkari'de polis saldırısı: HDP Milletvekilli Habip Eksik hastaneye kaldırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis saldırdı. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik, darp edildi. Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Özgürlük Yürüyüşü" düzenlenmek istendi. Yürüyüşe yönelik polis saldırısında, en az 20 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve gazetecileri darp etti. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, HDP İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri de bulunuyor.

Polis saldırısında HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede, yerlerde sürüklenerek darp edildi. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınanlar ise otobüslerde bekletiliyor.

Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medyada HDP'li Habip Eksik'in darp edildiği görüntüleri paylaştı.

İHD Hakkari Şubesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis şiddetini kınadı. Açıklamada, “9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkâri Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır.
Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz” denildi.

BULDAN: SALDIRI DEMOKRATİK SİYASETE YAPILMIŞTIR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’e yönelik polis şiddetine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Eksik’in alçıya alınmış şekilde fotoğrafını da paylaşan Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SANCAR: ZULME VE ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, "Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, bugün Yüksekova’da polisler tarafından sokak ortasında vahşi bir şekilde darp edilmiş, ayağı kırılmıştır. Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz" diye paylaşım yaptı.

SOYLU: DEMOKRASİYİ İSTİSMARINIZA ASLA İZİN VERİLMEYECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Buldan'ın Tweetini alıntılayarak HDP'yi hedef aldı. Soylu "Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık… Bebek katili Apo için yürümek, ne zamandan beri demokratik siyaset oldu? Türkiye’de terörü araçsallaştırarak demokrasiyi istismarınıza ASLA İZİN VERİLMEYECEKTİR. Bu kadar basit" paylaşımı yaptı. (HABER MERKEZİ)