Hakemlerden açıklama: İstifa etmeyeceğiz

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Genel Başkan Vekili Kurt, sahada saldırıya uğrayan meslektaşı Halil Umut Meler'i ziyaret etti: Biz istifa etmeyeceğiz, birbirimize kenetleneceğiz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Genel Başkan Vekili Özhan Kurt, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kurt, "Üzgünüz, Türk tarihine, spor tarihine kara bir leke olarak geçecek bir gece oldu bizler için. Dernek olarak olayı öncelikle kınadık ama bu işin sadece kınamakla olmayacağını, sorunların çözümüne yönelik bir şeyler yapılması gerektiğini de değerlendirdik. Nitekim, tüm hakemlerimize Türkiye çapında müsabakalara çıkmama önerisinde bulunduk." dedi.

Özhan Kurt

"Kulüpler de diğer spor paydaşları da olumsuz her durumda hakemleri suçluyorlar. Bu müsabakaların sonucunun hakem etkisiyle olmadığını anlamaları gerekiyor." ifadelerini kullanan Özhan Kurt özetle şunları söyledi: Şunu da anlamaları gerekiyor; hakemsiz maç oynanmaz. Futbolun oynanması için en önemli unsurlardan bir tanesi hakem. O zaman sporun tüm paydaşları spora sahip çıkmak zorunda.

'SPEKÜLASYONLAR DÖNÜYOR'

Biz Halil Umut Meler hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorları ile görüştük. Durumu hakkında bilgi aldık. Kendisi tabii ki üzgün. Bizim önceliğimiz, onun buradan sağlıklı bir şekilde çıkması, evine gitmesi. Henüz yeni olmuş bir çocuğu var. Ondan sonra süreci o da biz de hep beraber değerlendiririz.

Sosyal medyada birtakım spekülasyonlar dönüyor, hakemlerle ilgili istifalar olacağı söyleniyor ama biz şunu söylüyoruz: Hakemlerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken gün, bugündür. Biz istifa etmeyeceğiz, birbirimize kenetleneceğiz. Biz ayrıştırmayacağız, bütünleşeceğiz. Halil Hocamız evine gidip sağlığına kavuştuktan sonra neler yapılabilir onu değerlendiririz.

İlk önce herkesin spor ahlakının, maç izleme ahlakının edinmesi gerektiğini düşünüyorum." (SPOR SERVİSİ)