İddia: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası oylanacak

Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından, iddiaya göre TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları Kulüpler Birliği'nde rahatsızlığa neden oldu.

Mehmet Büyükekşi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) yarın toplanıyor. Ana gündemin hakem Halil Umut Meler’in Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından darp edilmesi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin geleceği olduğu öğrenildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin isim vermeden kulüp başkanlarını hedef göstermesi Kulüpler Birliği'nde rahatsızlığa sebep oldu.

Sözcü'nün haberine göre başkanların yer aldığı bir konuşma grubunda, olay anından itibaren yazışmaların olduğu ve yarın ki toplantıda Başkan Büyükekşi’nin istifasının istenmesinin oylanmasının gündeme alındığı öğrenildi.

BAŞKANLAR ARASINDAKİ KONUŞMA

İddiaya göre başkanlar, Halil Umut Meler'in yaşadığı olayın sadece kulüp yönetimlerine fatura edildiğini düşünüyor; bunun baş nedeni olarak da Büyükekşi'yi görüyor. Başkanlar ayrıca Büyükekşi'nin üslubundan da rahatsız.

'LİGLERİ BİZ ERTELETTİK' SÖZÜ KIZDIRDI

TFF'nin ligleri erteleme kararının bütün kulüpleri cezalandırmak olduğunu savunan başkanlar, Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan’ın, "Ligleri biz ertelettik" cümlesini de kendi aralarındaki konuşmalarında eleştirdi.

BÜYÜKEKŞİ'YE İSTİFA ÇAĞRISI HAZIRLANIYOR

Konuşmalarda ayrıca “Münferit bir olay tüm yönetimlere ihale edildi. Bir kişi yaptı, herkes cezalandırıldı” yorumları yapıldı. Kulüpler Birliği Vakfı'nın oturumunda Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısı yapılması kararı oylamaya sunulacak. Çıkacak sonuca göre gerekli girişimler başlayacak. Oylamadan bu yönde karar çıkarsa genel kurulu toplayabilmek için imza toplanacak. (SPOR SERVİSİ)