Hakan Çalhanoğlu İtalya'da 'ayın en değerli oyuncusu' seçildi

Milan'ın 10 numarası Hakan Çalhanoğlu Serie A'da aralık ayının en değerli oyuncusu oldu. Ödülünü Juventus maçı öncesinde alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İtalya Serie A takımlarından Milan'da oynayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ligde aralık ayının en değerli futbolcusu (MVP) seçildi.

Serie A yönetimi, Milan'da 10 numaralı formayı giyen Hakan Çalhanoğlu'nun teknik verimlilik, topa sahip olma, etkili pas, atletik kondisyonu ve arkadaşlarının niteliklerini geliştirmeye yönelik katkılarıyla bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Serie A İcra Kurulu Başkanı Luigi De Siervo da şöyle konuştu: "Hakan Çalhanoğlu, bizim ligimizin kesinlikle önemli başrol oyuncularından biri. Sezonun ilk yarısında da belirleyici bir oyuncu olduğunu teyit etti. Onun teknik özellikleri, üst düzey oyun becerisi ve sadece aralık ayında yaptığı 5 asistin gösterdiği gibi takım arkadaşlarına yardımcı olması, Milan için gerçek bir katma değerdir."

26 yaşındaki Çalhanoğlu, yarın oynanacak olan Milan-Juventus karşılaşması başlamadan önce ödülünü alacak. Milli futbolcu, geçen sezon temmuz ayında oynanan lig maçlarında da beğenilmiş ve benzer bir ödül almıştı.

Çalhanoğlu Milan formasıyla bu sezon 15 lig maçında 1 gol 7 asist üretti. (AA)