VİDEO

Habertürk ekranlarındaki mansplaining gündem oldu

Paris'te yaşayan avukat Kerim Üster'in, yine Paris'te yaşayan akademisyen Deniz Bağrıaçık'a verdiği Fransızca 'tavsiyesi' gündem oldu: Üster'in tavırları mansplaining olarak yorumlandı.

DUVAR - Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi başlayan gösteriler devam ediyor. Habertürk TV yayınına konuya ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere katılan yorumculardan avukat Kerim Üster'in, diğer katılımcı Deniz Bağrıaçık'a yönelik sözleri gündem oldu.

Fransa'da ırkçılığın devlet politikası olup olmadığına iki konuk farklı yanıtlar verdi. Sunucu Mehmet Akif Ersoy, ikisi de Paris'te yaşayan konuklara beraber dolaşıp gözlerini aktarmalarını tavsiye edince Üster, Bağrıaçık'ın Fransızca öğrenmesini "tavsiye etti." Üster, "Madem buradasınız Deniz Hanım, bir Fransızca öğrenin de beraber gezelim Paris'te" dedi. Sunucu Ersoy, Bağrıaçık'ın Fransızca bildiğini, bilmese de ne olacağını sorunca Üster, "Ben bilmiyor diye anladım" yanıtını verdi.

Üster'in Dr. Bağrıaçık'a karşı konuşma tarzı sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Üster'in 'mansplaining' yaptığı belirten birçok paylaşımda bulundu.

Mansplaining nedir? Erkeklerin kadınlara, kadınların uzman olduğu konularda bile bir iktidar alanı kurarak, ders vermeye kalktığı durumları anlatmak için kullanılan kavram.

Sorbonne'da doktora tezi hazırlayan ve akademide Fransızca ve İngilizce dersler veren Dr. Deniz Bağrıaçık zaman zaman France 24 kanalında da yorumculuk yapıyor. (HABER MERKEZİ)