Guyana'da 19 öğrencinin öldüğü yangın: 'Telefonuna el konulan öğrenci başlattı' iddiası

Guyana'da bir öğrenci yurdunda yaşanan ve 19 öğrencinin hayatını kaybettiği yangını telefonuna el koyulan bir öğrencinin başlattığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Guyana'da 22 Mayıs Pazartesi günü meydana gelen ve 19 çocuğun hayatını kaybettiği öğrenci yurdu yangınını bir öğrencinin başlattığı iddia edildi.

BBC'nin aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, telefonuna el koyulduğu için kızan bir öğrencinin yangını başlattığını, kendisi de yangın sırasında yaralanan şüpheli çocuğun 'suçunu kabul ettiğini' söyledi. AFP'ye konuşan bir hükümet kaynağına göre de öğrenciye adli olarak bir suçlama yöneltilip yöneltilmeyeceği değerlendiriliyor.

YANGIN SIRASINDA KAPILAR KİLİTLİYDİ

Mahdia Orta Okulu'nun yurdunda meydana gelen yangın, okulun banyolarının bulunduğu bölümde başlamış, ardından kısmen ahşap olan tüm binaya yayılmıştı. Yangın sırasında 57 öğrencinin bulunduğu yurdun kapıları kilitliydi, pencerelerinde ise kaplama vardı. Bu sebeple yangın sırasında binada bulunanlar dışarı çıkamamıştı. Yangından kurtulanlar, gece yarısı çığlıklar duyarak uyandıklarını anlatmıştı. Yangında 5 yaşındaki oğlunu kaybeden yurt yöneticisinin panik halinde kapıyı açacak anahtarı bulamadığı da haberlere yansımıştı.

Associated Press'in (AP) haber ajansının aktardığı iddialara göre, 'kendinden daha büyük bir adamla ilişkisi olduğu gerekçesiyle disipline gönderilen' ve telefonuna el koyulan kız çocuk, böyle bir saldırı düzenleyeceği yönünde tehditte bulunmuştu.

Yangının yaşandığı gün ölü sayısı 20 olarak açıklanırken, daha sonra açıklama yapan yetkililer yurttaki yangında 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)