Guyana'da öğrenci yurdunda yangın: 20 kişi hayatını kaybetti

Guyana'da Mahdia Orta Okulu'nun yurdunda çıkan yangında en az 20 kişi hayatını kaybetti, yaralanan yedi öğrenci tedavi için başkent Georgetown'a sevk edildi.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Guyana'da Mahdia Orta Okulu'nun yurdunda çıkan yangında en az 20 kişi yaşamını yitirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, Guyana hükümeti, yangının ardından 'tam teşekküllü bir tıbbi yardım ve tahliye' çalışması başlattıklarını açıkladı. Hükümet, yerel sağlık yetkililerine tıbbi malzeme desteği sağlamak üzere beş uçağın bölgeye gönderildiğini duyurdu. Yedi öğrenci de tedavi olmak üzere başkent Georgetown'a gönderildi.

'BİLGİLENDİRME İÇİN TÜM ÇABA SARF EDİLECEK'

Yangınla ilgili açıklama yapan Guyana Devlet Başkanı Muhammed İrfan Ali, okuldaki öğrencilerin Mahdia'nın yanı sıra Sekizinci Bölge'deki Campbelltown, Micobie, El Paso ve Kuzey Pakaraimas'taki köylerden geldiğini belirterek, 'kız çocukların ebeveynlerine bilgi sağlamak için tüm çabanın sarf edileceğini' söyledi.

Kız çocukların bulunduğu öğrenci yurdunda çıkan yangının gece yarısı başladığı değerlendirilirken, Guyana başbakanı beraberindeki kabine heyetiyle birlikte olay yerine gitti. İçişleri Bakanı Robeson Benn'in ise olay yerinde olduğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)