Güney Kore'den Türkiye'ye 780 milyon dolar

Türkiye ile Güney Kore'nin geçen yıl imzaladığı SWAP anlaşması kapsamında, Kore'den Türkiye'ye 780 milyon dolar transfer edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters Haber Ajansı, SWAP (takas) anlaşmaları kapsamında Güney Kore'nin geçen hafta Türkiye'ye 780 milyon dolar transfer ettiğini yazdı. Ajansın iki bankacıyı kaynak gösterdiği habere göre transfer, 2021'de imzalanan 2 milyar dolarlık SWAP anlaşması kapsamında yapıldı. 

Bankacılar, Güney Kore'den Türkiye'ye aktarılan paranın şu ana kadar 1 milyar dolara yakın olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para transferine ilişkin bir yorumda bulunmadı.

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre, TCMB'nin toplam 28 milyar dolar değerinde yerel para birimlerinde takas anlaşmaları var. Çin ile 6 milyar dolarlık, Katar ile 15 milyar dolarlık, Birleşik Arap Emirlikleri ile yaklaşık 5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandı. Ajans, TCMB rezervlerinin 2019-2020 yıllarındaki 128 milyar dolarlık piyasa müdahaleleri nedeniyle son yıllarda keskin bir düşüş gösterdiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)