İstanbul'da toplu taşımadaki tüm otobüsler İETT'ye bağlandı

İBB Meclisi, oy birliği ile İstanbul'da toplu taşıma hizmeti veren tüm otobüslerin İETT’ye bağlanmasına karar verdi. Karara göre otobüsler artık tek renk olacak ve seferler metro hatlarına göre şekillendirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, kentteki tüm otobüslerin İETT’ye bağlanmasını kararlaştırdı. Oy birliği ile kabul edilen kararla birlikte otobüsler artık tek renk olacak, seferler metro hatlarına göre düzenlenecek.

Bu uygulamayla toplu taşımadaki şikayetlerin azalması bekleniyor. Tüm otobüslerin gelirleri İETT ve İBB tarafından garanti altına alınacak. Otobüslerin taşıdığı yolcu sayısına bakılmaksızın günlük yapılan kilometreye göre ücret ödemesi yapılacak.

'ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ İÇİN DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

İBB CHP Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Özel Halk Otobüsü şoförlerimiz için de yeni bir dönem başlıyor. Tek tip kıyafet olacak, mesai saatleri netleşmiş olacak, sosyal hakları daha da zenginleşecek. İstanbul halkının toplu taşımadaki şikayetleri, oldukça azalacak ve İETT, İstanbul’un daha çok yerine sefer düzenleyecek. Bununla ilgili daha yararlı bir madde de şu, pandemi sürecinde bir belirsizliğe giden toplu taşıma ve özellikle de özel halk otobüslerimizin gelirleri, İETT ve İBB tarafından bir garantör haline alınacak. Her ay gelir ve giderleri belli olacak. Sübvansiyon ödemeleri kalkacak ve bütün otobüslerimizin her ay ne kazanacağı belli olacak.”

'AK PARTİ'NİN NASIL YARDIMCI OLDUĞUNU GÜZEL BİR ÖRNEĞİ'

İBB Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise AK Parti’nin yönetime sorunları aşma konusunda yardım ettiğini söyledi.

Kaynar, “Bu sistem değişikliği ile ilgili komisyonda görüşme yapma gereği duyduk çünkü, komisyonun yönetime veya meclis çoğunluğu sahibi olan AK Parti’nin yönetime sorunları aşma konusunda nasıl yardımcı olduğumuzun güzel bir örneği olduğunu ifade etmek isterim. Hayırlı olsun” dedi. (ANKA)