RTÜK'ten iki kanala Erol Mütercimler cezası

RTÜK, Erol Mütercimler’in imam-hatip mezunları ile ilgili ifadelerini yayınlayan Haber Global’e 3 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uyguladı. RTÜK ayrıca Mütercimler’in Meltem TV’de Sakarya’daki tarikatta yaşanan cinsel istismarla ilgili yorumlarına da ceza verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Haber Global televizyonu hakkında 8 Eylül tarihinde başlattığı incelemeyi tamamladı. “Saynur Tezel ile Kayıt Altında” isimli programı inceleyen Üst Kurul, yayın konuğu Erol Mütercimler’in “İmam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor? Cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız” ifadelerini 6112 sayılı Kanun’a aykırı buldu.

Program sunucusunun sarf edilen sözlere müdahale etmediğini belirleyen RTÜK, yasanın 8. Maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde yer alan “Yayın hizmetleri … Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmü ihlal edildiğinden Haber Global’e 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası uygulanmasına karar verdi.

MELTEM TV’YE DE CEZA VERİLDİ

Haftalık olağan toplantısını yapan RTÜK, Meltem TV’de yayınlanan “Akıl Oyunu” programı hakkında hazırlanan uzman raporunu da görüştü.

Programın iki sunucusundan biri olan Erol Mütercimler’in Sakarya Akyazı’da tarikat şeyhi Fatih Şağban’ın bir çocuğa cinsel istsmarda bulunması olayı ile ilgili; “Arkadaş bu Sakarya bölgesindeki, buradaki bu rezalet nedir ya bu bölgedeki? Niye burada bütün tarikatlar niye burada yuvalanmış? Hayır ben söylüyorum, niye burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var. Neyse bilmem. Bak bu Sakarya bölgesinin orada oturanların kalpleri kırılırsa da canları cehenneme, kırılsın” ifadeleriyle eleştiri sınırlarının aştığına karar veren Üst Kurul, Meltem TV’ye 3 kez program durdurma ve idari para cezası verdi. (ANKA)

MEB: Mütercimler hakkında yasal süreç başlatıldıMEB: Mütercimler hakkında yasal süreç başlatıldı

Erol Mütercimler: Bana yakışan özür dilemektirErol Mütercimler: Bana yakışan özür dilemektir