MEB: Mütercimler hakkında yasal süreç başlatıldı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, imam hatip mezunlarıyla ilgili sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başlatacaklarını açıkladı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da "Dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla, Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlatacaklarını açıkladı.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Mütercimler'in ifadelerinin, haddini ve maksadını aşan ifadeler olduğunu savundu.

TİMAV olarak Mütercimler'i kınadıklarını ifade eden Öksüz, "İlgili kişi bu ifadeleri ile ancak ve ancak kendisini ve zihniyetini tarif etmiştir diyoruz. İmam hatip öğrenci ve mezunları hakkında sarf ettiği bu çirkin sözlerinden dolayı Mütercimler, bu milletten ve imam hatiplilerden derhal özür dilemelidir. Ayrıca Mütercimler’in haddi ve ahlak sınırını aşan bu sözlerinden dolayı hukuk nezdinde hesap vermesi için TİMAV olarak gerekli yasal süreçleri başlatacağımızı da kamuoyunun bilgilerine arz ederiz" değerlendirmesini yaptı.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Bu arada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler'in sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in İmam-Hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır" denildi.

ZİYA SELÇUK: BU ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Twitter hesabından paylaşım yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Mütercimler'e tepki gösterdi. Selçuk, "İstisnasız tüm öğrencilerimizin, yüksek insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi, insanlığa faydalı olmaları yolunda yönlendiriyoruz. Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Erol Mütercimler hakkında yasal süreci başlattıklarını aktardı.

Nazif Yılmaz, "bir televizyon programında iftira ve hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler'i şiddetle kınadığını" söyledi.

Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.

Erol Mütercimler, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda imam hatip mezunlarına yönelik "Buradan mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı. (DUVAR- AA)