Devlet Bahçeli: TTB derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı

MHP lideri Bahçeli, "Yönetemiyorsunuz tükeniyoruz" sloganıyla ölen sağlık çalışanları için siyah kurdele takma eylemi yapan TTB'nin kapatılmasını istedi. Bahçeli'nin açıklamasının ardından toplantı yaptıklarını söyleyen TTB Başkanı Sinan Adıyaman, "Yarın açıklama yağacağız. Hekim camiasında korkunç bir tepki var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) korona virüsü (Covid-19) salgını hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle "ihanet oluşumu" olarak nitelendirdi.

TTB'nin vefat eden sağlık çalışanları için siyah kurdele takma eylemine tepki gösteren Bahçeli, "Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak? KOVİD-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar?" dedi.

Kılıçdaroğlu: Sağlık çalışanları ve TTB'ye şükran borçluyuzKılıçdaroğlu: Sağlık çalışanları ve TTB'ye şükran borçluyuz

"Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor,tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir" diyen Bahçeli, "Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

TTB'den Bahçeli'ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayızTTB'den Bahçeli'ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

TTB, BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE İLİŞKİN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Devlet Bahçeli'nin TTB'nin kapatılması çağrısının ardından TTB Merkez Konseyi toplantı kararı aldı.

TTB Başkanı Sinan Adıyaman, “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak toplantı yapıyoruz. Yarın (17 Eylül) bir açıklama yağacağız. Hekim camiasında korkunç bir tepki var" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)