Testi pozitif çıkan başkan iki kongreye katılmış

Denizli’de korona virüsü testi pozitif çıkan Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay’ın son 4 günde yüzlerce insanla temas ettiği ortaya çıktı. Akçay bu süre içinde AK Parti ve MHP ilçe kongrelerine katıldı, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile ilçede incelemelerde bulunup, vatandaşları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Korona virüsü, Denizli’de ilk kez bir belediye başkanında görüldü. Beyağaç ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Akçay, dün Tavas Devlet Hastanesi'nde yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Ancak Mustafa Akçay’ın virüsün kuluçka süresi olan son 4 gündeki maratonu endişe verici. Başkan Akçay, son 4 gün içinde Denizli Valisi Ali Fuat Atik’i ağırlarken, hafta sonunda ise MHP ve AK Parti’nin ilçe kongrelerine katılarak konuşma yaptı.

ÖNCE ATİK’İ AĞIRLADI ARDINDAN KONGRELERE KATILDI

Akçay son 4 günlük maratonuna Denizli Valisi Ali Fuat Atik’i ilçede ağırlamakla başladı. Atik ve beraberindeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerini ağırlayan Akçay, onlarla ilçe sokaklarında inceleme yapmış ayrıca ilçe protokolünün katıldığı toplantıda yer almıştı.

Mustafa Akçay (sağda), Denizli Valisi Ali Fuat Atik'le.

Beyağaç Belediye başkanı Mustafa Akçay, Vali Atik’i ağırladıktan sonra ise hafta sonunda önce MHP, artından da AK Parti ilçe kongrelerine katıldı.

Buralarda yüzlerce kişiyle temas eden Akçay, her iki kongrede de maskesiz olarak konuşma yaptı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GÖRE HASTA YOK!

Beyağaç, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Denizli’de hastanın olmadığı iki ilçeden birisi. Hayat Eve Sığar uygulaması verilerine göre Baklan ile birlikte hastalığın görülmediği ilçede Akçay’ın Covid-19’u nereden kaptığı merak konusu oldu. 4 günlük kuluçka süresine bakıldığında Akçay virüsü kongrelerde ya da Atik’in ilçe ziyareti sırasında kaptı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Mustafa Akçay’ın test sonucunun pozitif çıkmasının ardından filyasyon ekipleri, başkanla temas eden kişileri belirlemek için seferber oldu. 4 günlük süreç incelendiğinde ekiplere büyük görev düşüyor. Ekiplerin, bu süreçte yüzlerce kişiyi taramaya alması gerekiyor.

Bu arada Denizli Valisi Ali Fuat Atik, yerel bir internet sitesine yaptığı açıklamada kendisine ve valilik personeline yapılan testlerin negatif çıktığını duyurdu.