Murat Yetkin: Erdoğan’ın en büyük şansı Macron

Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan ve Macron diyaloğunu kaleme aldı. Yetkin, "Macron şu sıralar ilaç gibi geliyor Erdoğan’a" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uyguladığı politika ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile olan diyaloğunu ele alan Gazeteci Murat Yetkin, "Macron sayesinde Türkiye’nin yakıcı iç sorunları büyük kesimini hükümet ihaleleri alan şirketlerin kontrolündeki medyada yer bulamıyor" ifadelerini kullandı.

Yetkin Report'ta "Erdoğan’ın en büyük şansı Macron" başlıklı yazı kaleme alan Yetkin, Erdoğan'ın Macron’a yönelik kullandığı "Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" sözlerine değinerek, "Amaç belli. Macron muhtemelen kendini tutamayıp Erdoğan’a cevap verecek, böylece Erdoğan da hem Türkiye’deki seçmen tabanı hem de kendi despotik yönetimlerinden bıkan Orta Doğu halklarının gözünde Batı dünyasına kafa tutan lider rolüne devam edecek" dedi.

Yazıdan bir bölüm şöyle;

Nisan-Mayıs aylarında kontrole alındığı düşünülen Covid-19 salgını yeniden patlamış vaziyette ve Erdoğan’ın en önemli çözümü insanlara maske takın, birbirinizden uzak durun demek. Bu konuda da Macron ile aynı durumda çünkü Fransa’daki pandemi durumu Türkiye’dekini aratmıyor. Kredi değerlendirme şirketi Moody’s geçen hafta Türkiye’ye 2001 mali krizinde verilen nottan dahi kötüsünü verdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun, vatandaşın kuşkuyla baktığı verilerine göre bile nüfusun yüzde 20’si, gelirin yüzde 50’sine sahip. Türk lirası tarihinin en değersiz düzeyinde, dolar 7,5, avro 8,8 civarında. Halkın alım gücü düşüyor. Covid salgını nedeniyle getirilen işçi çıkarma yasağı nedeniyle gerçek işsizlik tablosu ise görülemiyor bile.

Adaletin durumunu anlatmak içinse Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve gazeteci Müyesser Yıldız’a kadar gitmeye bile gerek yok. Erdoğan Haziran 2018’de hem Cumhurbaşkanı hem de AK Parti Genel Başkanı olduğundan bu yana, çoğu normal koşullarda siyasi eleştiri sayılabilecek sözler nedeniyle hakkında Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açılan kişi sayısı 36 bin; 12 bini yargılanıp, 3,800’üne ceza verilmiş. Macron şu sıralar ilaç gibi geliyor Erdoğan’a bu tablo karşısında.

(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI