Ulus esnafına ‘adabı muaşeret kuralları’ eğitimi

Ankara’nın tarihi mekanlarına ev sahipliği yapan Ulus’taki esnafa, tarih, iletişim, yabancı dil ve adabı muaşeret kurallarına ilişkin eğitim verilmesini amaçlayan önerge belediye meclis toplantısında görüşülecek. Üniversitelerle işbirliği yapılarak verilmesi hedeflenen eğitimlerle bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -Ankara’nın tarihi mekanlarına sahip Ulus semtinde turizmi canlandırmak adına Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, 'Ankara’nın kalbi' olarak adlandırılan Ulus semtindeki esnafa ilişkin önerge verdi. Ulus bölgesinde çalışan esnafın tarih, iletişim, hitabet, adabı muaşeret kuralları ve yabancı dil konuşmasını da kapsayan eğitim verilmesini talep eden Ilıkan üniversitelerle bu konuda iş birliği yapılmasını istedi.

‘ESNAF ASGARİ DE OLSA BÖLGENİN TARİHİNİ BİLMELİ’

Çok sayıda işletmeye sahip Ulus’taki esnafa ilişkin Ilıkan’ın önergesini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu rapor hazırladı. Ankara'ya gelen ziyaretçilerin yoğun olarak gezdiği yerlerden biri olan Ulus  bölgesinde çalışan esnafın asgari düzeyde de olsa bulunduğu bölgenin tarihi dokusunu ve yaşattığı misyonu bilmesi gerektiğini ifade eden komisyon raporunda, “Bu maksatla üniversitelerle işbirliği yaparak bölge esnafının sosyal ve ekonomik düzeyi de dikkate alınarak tarih, iletişim, hitabet, adabı muaşeret kurallarını ve asgari düzeyde yabancı dil konuşmasını da kapsayan bir eğitim faaliyeti başlatılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

TURİZMİ CANLANDIRMAK ADINA FARKLI ÖNERGELER DE VERİLDİ

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan raporun Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında görüşülerek kabul edilmesi ve üniversitelerle işbirliği yapılarak esnafa eğitimler verilmesi bekleniyor.

Öte yandan Ulus’taki turizmi canlandırmak adına belediye meclisinde eylül ayında görüşülecek farklı önergeler de bulunuyor.  Turizmi desteklemek amacıyla üniversitelerle işbirliği yapılarak, Ulus esnafının ekonomik, sosyal ve eğitim düzeyinin tespiti ve oradaki esnafın beklentilerini ölçmek amaçlı durum analizi yapılması ve Ulus’taki Ankara Kalesi’ne ulaşımın kolaylaştırılması adına verilen önergeler de belediye meclisinin eylül ayı toplantılarında görüşülecek.