Mardin'de 2 mahalle karantinaya alındı

Mardin'in Mazıdağı ilçesi korona tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada gerekçe olarak 'mevsimlik işçi sirkülasyonu' gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mardin'in Mazıdağı ilçesinde iki mahalle, yeni tip korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçe kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemize bağlı Yücedağ Mahallesi Der ve Karasu mezraları ile Kocakent Mahallesi'nde mevsimlik tarım işçilerinin sirkülasyonunun yoğun olduğu ve işçilerin karantina kurallarına uymadan yerleşim yerlerine geldikleri için son günlerde Covid-19 tanısının vatandaşlardaki sayısının yüksek olmasından dolayı 14 gün boyunca karantina uygulaması kararı alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

KÜRT İŞÇİLER IRKÇI SALDIRIYA UĞRADI, İLÇE KAPANDI 

Fındık toplamak için gittikleri Sakarya'da 4 Eylül tarihinde ırkçı saldırıya uğrayarak darbedilen ve memleketleri Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ (Kelekê) köyüne dönen Kürt işçiler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Olayın ardından köye gelen HDP milletvekilleri ve gazetecilerin girişi ise korona salgını gerekçesiyle engellendi.

(HABER MERKEZİ)