Şırnak'taki uyuşturucu bağımlılığı sorunu Meclis gündeminde: Göz yumuluyor

Şırnak'ta artan madde bağımlılığı konusu Meclis gündemine taşındı. HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Meclis araştırması için önerge vererek, "Uyuşturucu kullanım oranının bu denli artması, bu duruma göz yumulduğunu göstermektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak il ve ilçelerinde son yıllarda artan madde bağımlılığı konusu Meclis gündemine taşındı.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, konuyla ilgili Meclis araştırması istedi.

Gazete Duvar'ın gündeme getirdiği 'Şırnak: Sadece bir köyde 30 kişi madde bağımlısı' haberinin ardından Kaçmaz, Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede, "İşsizlik oranının en fazla olduğu illerin başında gelen Şırnak ve ilçelerinde özellikle son zamanlarda uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı gözlemlenmektedir" dedi.

Kaçmaz önergesinde şunları kaydetti: "Yaşanan çatışmalı süreçten sonra Şırnak ve ilçelerinde neredeyse adım başı polis kontrol noktaları ve güvenlik kamerası kayıtları ile insanlar gözetlenirken uyuşturucu kullanım oranının bu denli artması bu duruma göz yumulduğunu açıkça göstermektedir. Şırnak ve ilçelerinde son zamanlarda artan uyuşturucu kullanım oranının sosyal, ekonomik ve politik nedenlerinin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca, bir Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz." (HABER MERKEZİ)

Şırnak'ta uyuşturucu kullanımı patladı: Sadece bir köyde 30 kişi madde bağımlısıŞırnak'ta uyuşturucu kullanımı patladı: Sadece bir köyde 30 kişi madde bağımlısı