Türk Sağlık Sen: Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için ‘Emeğiniz ödenmez dediler, alkışlayıp gittiler’ ve ‘İş barışını bozan ek ödeme değil, tek ödeme istiyoruz’ pankartlarıyla basın açıklaması yaptı. Sendika Şube Başkanı Ömer Çeker “Her tarafı adaletsizlikten dökülen ek ödemeler sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Bakan ek ödeme yapacaklarını söylemesine rağmen aile hekimliği ve diş hekimliği çalışanları mağdur edildi. Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz, onu da maaş zammı olarak talep ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Korona salgını döneminde yüksek risk altında uzun saatler mesai yapan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi tarafından İzmit Seka Devlet Hastanesi önünde, ek ödemelere ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm sağlanmadığı belirtilerek, “6 aylık bu korona sürecinde 3 ay süren ve adı tavandan ama kendi yavandan olan bir ek ödemeyle sorunların geçiştiriliyor. Bırakın yarınlarımızı güvence altına almayı, günü değil ancak saati kurtarmak adına yapılanlarla tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu” ifadelerine yer verildi.

'AYRIMCILIK YAPILDI'

Filyasyon çalışmasında aktif görev alan aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve diş hekimlerine bir kuruş bile ödeme yapılmadığını, emeklerinin yok sayıldığını söyleyen Çeker, “Her tarafı adaletsizlikten dökülen ek ödemeler sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Bakan ek ödeme yapacaklarını söylemesine rağmen şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmadı. Aile hekimliği ve diş hekimliği çalışanları mağdur edildi. Buradan tekrar yüksek sesle haykırıyoruz. Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz, onu da maaş zammı olarak talep ediyoruz” dedi.

‘SÖZ VERİLEN 3600 EK GÖSTERGE UNUTULDU’

Sağlık çalışanlarının haklarını alamadığı için umutsuz, mutsuz ve kızgın olduğunu duyuran Çeker, şöyle devam etti: “Sağlık çalışanlarının hakları verilmediği gibi, hak etmedikleri muamelelerle karşı karşıya kalıyorlar. Kronikleşen sorunlarının çözülmesi yerine yavandan ek ödemenin tekrar gündeme getirilmesi karşısında öfkeliler. Söz verilen 3600 ek gösterge düzenlemesi bir an önce hayata geçirilmeli. Süresiz sözleşmelilere, 3+1 süreli sözleşmelilere, vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile hekimliği çalışanlarına kadro verilmelidir.”

'YIPRANMA PAYI ACİLEN REVİZE EDİLMELİ'

Salgınla mücadelede virüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının çokluğuna vurgu yapan Çeker, “Makul bir yıpranma payının hayata geçirilmesi zorunluluktur. Mevcut yıpranma payı düzenlemesi, sağlık çalışanları lehine acilen revize edilmelidir. Salgınla mücadele sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları yasal olarak şehit kabul edilmelidir. Sağlık çalışanlarına mutlaka ilave bir ücret ödemesi yapılmalı ve unutulmuşlukları sonlandırılmalıdır” çağrısı yaptı.