Acun Karadağ ve 5 KHK'li tutuklandı

KHK ile işten çıkarılan ve Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemleriyle tanınan Acun Karadağ’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimizi geri istiyoruz” eylemini sürdüren Acun Karadağ, Alev Şahin, Armağan Özbaş, Mahmut Konuk, Mehmet Dersulu, Nazan Bozkurt 13 Ağustos'ta evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı. Yüksel eylemcileri, 8 gün süren gözaltı sonunda çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eylemcilerin tutuklanması, ilk olarak Karadağ’ın sosyal medya hesabı üzerinden kızı tarafından duyuruldu. Aynı hesaptan kızının bugün nişanı olacağı bilgisi de paylaşılmıştı.

Yüksel eylemleri, Nuriye Gülmen’in Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki görevinden açığa alınmasının ardından 9 Kasım 2016’da başladı. OHAL ile birlikte işinden olan Semih Özakça iki hafta sonra Gülmen’in yanında eyleme başladı. Ankara’da okulunun önünde yapmaya çalıştığı basın açıklamasını Yüksel’e taşıyan Acun Karadağ’ın da eyleme katılmasıyla birlikte İnsan Hakları Anıtı, “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin sembol yeri haline geldi. Gülmen ve Özakça, açlık grevine başladı ve grevin 76. gününde tutuklandı. Aylar süren tutukluluğun ardından serbest bırakılan iki isim, OHAL İnceleme Komisyonu’nun iş taleplerini reddetmesiyle açlık grevini bıraktı.

Yüksel eylemleri devam ederken son olarak geçen hafta İstanbul Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan Nuriye Gülmen de tutuklanmıştı. (ANKA)

Acun Karadağ gözaltına alındıAcun Karadağ gözaltına alındı