Prof. Dr. İbrahim Maraş'tan İstanbul Sözleşmesi karşıtlarına tepki: Adeta şer ittifakı

İlahiyatçı Prof. Dr. İbrahim Maraş, İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için uğraşanlarla ilgili şunları yazdı: "Kendi bağnaz, sapkın bakışları, saçma yorumları, itirazları, istatistikleri kasıtlı yanlış yorumlamaları ve resmen hakikatin üstünü karalamalarıyla arz-ı endam ediyorlar. Adeta bir şer ittifakı haline geldiler ve yeniçeriliğe soyunuyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. İbrahim Maraş, İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesi için propaganda yapanlara sert tepki gösterdi. Maraş, "İçlerinden bazıları Türkiye'nin en bağnaz, hurafelere batmış dini cemaatine bağlı" dedi.

İslam Felsefesi ve Türk Düşünce Tarihi alanında profesör olan Maraş, sosyal medya hesabından şu yorumları yaptı:

'KADIZADELERDEN FARKLARI YOK'

"İstanbul Sözleşmesi karşıtları, iyice azdılar. Bunların hepsi geçmişte de önüne gelene her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen ahlâkî kaygı gözetmeyen yazarlar. Şimdi de Sözleşme lehinde konuşanları en aşağılık iftiralara maruz bırakıyorlar. Kendi bağnaz, sapkın bakışları, saçma yorumları, itirazları, istatistikleri kasıtlı yanlış yorumlamaları ve resmen hakikatin üstünü karalamalarıyla arz-ı endam ediyorlar. Adeta bir şer ittifakı haline geldiler ve yeniçeriliğe soyunuyorlar. Bunlar, her gün sözde muhafazakar ve gayr-ı muhafazakar kanallar üzerinden ailenin nasıl bozulduğuna bu kadar çeteleşip itiraz etmediler. Sözleşme'nin cinayetleri artırdığı saçmalığına bile birçok kişiyi inandırmaya başladılar. Bugünkü Müslüman dünyada ailenin nasıllığı veya kadının konumunun neliği üzerine bir tek söyleyebilecekleri yeni cümle yok. İçlerinden bazıları Türkiye'nin en bağnaz, hurafelere batmış dini cemaatine bağlı. Bunların Osmanlıyı 150 yıl uğraştıran Kadızadelerden hiçbir farkı yok." (HABER MERKEZİ)