ÇHD'den Timtik ve Ünsal için çağrı: Hastaneye gelin

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin açıklamasında Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalamazlar' raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın ölüme terk edildiği belirtildi: "Ebru ve Aytaç'ın sağlık durumlarıyla ilgili net bilgimiz yok. Aile ve avukatlarıyla görüştürülmüyorlar.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Hukukçular Derneği, (ÇHD) adil yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucunun 211'inci gününde olan Ebru Timtik ile 180'inci gününde olan Aytaç Ünsal için Twitter hesabından açıklama yaptı. İki avukatın, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna rağmen tahliye edilmediklerinin ve hastaneye kaldırıldıklarının hatırlatıldığı ÇHD açıklamasında şöyle dendi:

"Tüm meslektaşlarımızı Sadi Konuk ve Kanuni Sultan Süleyman Hastaneleri’ne çağırıyoruz. İki avukat arkadaşımız, 24 saattir zorla müdahale tehdidi altında. Su, şeker, tuz; tuvalet ihtiyaçlarını bu zamana kadar koğuş arkadaşları yardımı ile gideriyorken 24 saattir yalnızlar.

Arkadaşlarımız ile 24 saattir ne biz avukatları olarak ne de yakınları refakatçi olarak görüşebildi. Sağlık durumlarına dair dolaylı bilgi alıyor, istemedikleri en ufak bir müdahale ile dahi karşılaşıp karşılaşmadıklarını bilmiyor, emin olamıyoruz." (HABER MERKEZİ)