Erbaş: İlk namaza 700 ya da 1000 kişi katılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayaszofya'da cuma günü kılınacak ilk namaza kaç kişinin katılacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Rakam olarak tam bilmiyorum ama 700-800-1000 kişi namaz kılabilecek."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Temmuz'da ilk Cuma namazına hazırlanan Ayasofya'da incelemelerde bulundu. Erbaş, çıkışta, avluda temizliğin, bahçe düzenlemesinin, halı olmayacak yerlerde namaz kılacaklarla ilgili düzenlemelerin devam ettiğini belirterek, “İnşallah cuma gününe hazır olacak” dedi.

Mozaik ve fresklerin kapatılmasına ilişkin çalışmaların da sürdüğünü söyleyen Erbaş, bir kısmının perdelenme işleminin tamamlandığını ifade etti. Perdeleme işleminin teknolojik işlemlerden faydalanılarak yapıldığının altını çizen Erbaş, “Bu işlem çivi çakmadan yapılıyor değil mi” yolundaki soruyu, “Tek bir çivi çakmadan hazırlıklar yapılıyor” diyerek yanıtladı.

Erbaş, cuma günü kaç kişinin namaz kılacağına dair soruyu ise şöyle yanıtladı: “Sosyal mesafeye uyarak düzenleme yapılıyor. Ara avlu var orada da namaz kılınacak. Çok şükür sorun yaşamadan cuma günü namazımızı kılacağız.” (HABER MERKEZİ)