Yetkin: Atatürk’e saldıranlar araziye ilk uyum sağlayanlar olacak

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi kararını değerlendiren Murat Yetkin, iktidar cenahından üst üste gelen adımların tesadüf olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayasofya’nın camiye çevrilmesi kararının ardından ortaya çıkan tepkileri değerlendiren yetkinreport.com yazarı Murat Yetkin, "Atatürk’e yapılan saldırılara meydan vermenin ne Erdoğan ne AK Parti iktidarına hayrı dokunur ne de zaten Türkiye’ye" değerlendirmesini yaptı.

Yetkin'in "Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz sefaleti" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Şunu düşünürüm: 19 Mayıs 1919’dan daha kötü durumda mıyız? Hayır, değiliz. Atatürk’e hakaret eden, sürekli didişenlerden onun Gençliğe Hitabında 'Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler' uyarısını bilmesini bekleyemem.

Ama şunu bilirim: Atatürk’e yapılan saldırılara müsamaha göstermek, meydan vermenin ne Erdoğan ne AK Parti iktidarına hayrı dokunur ne de zaten Türkiye’ye.

Ama şunu da bilirim: tam bu günlerde Diyanet İşlerinin kocasından şiddet gören kadınlara sabredin, akşam çay ikram edin demesi, kadın düşmanlığının tırmanması tesadüf değildir. Tam da bu günlerde avukatların seslerinin kısılmak istenmesi tesadüf değildir. Çalışanların kıdem tazminatlarına göz dikilmesi de işsizlerin gözlerinin içine baka baka 'işsizlik azalıyor' denmesi tesadüf değildir. Heybeliada Ruhban Okulu açılışına güya lütuf gibi göz kırparak Ayasofya Medresesi istemek tesadüf değildir. 'Yeni bir devlet kuruyoruz' diyen kişinin Cumhurbaşkanı Danışmanı yapılması da öyle. Özellikle böyle dönemlerde siyaseten atılan hiçbir adım tesadüf değildir."

YAZININ TAMAMI