Kuğulu Park’ta nöbete başlayan baro başkanlarının etrafına polis barikat kurdu

'Çoklu Baro' teklifine karşı çıkan Baro Başkanları Ankara Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Ankara Barosu adına yapılan açıklamada, “Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz” denildi. Polis başkanların etrafını sararak desteğe gelen avukatları engelledi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, görüşmelerini takip etmek isteyen baro başkanlarını TBMM'ye davet etti. Kırşehir ve Sinop baro başkanları Meclis'e giderken diğer baro başkanları daveti kabul etmedi. Kuğulu Park'ta nöbet tutan başkanlar karşılıklı şarkılar söylerken, yorgun düşen bazı baro başkanları da kaydıraklarda uyumaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan 'çoklu baro' teklifine karşı direnen baro başkanları, Ankara Kuğulu Park’ta nöbet tutmaya başladı.

Ankara Barosu’nda yapılan açıklamada, Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifinin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatılarak şu çağrı yapıldı:

İki taraftan çevik kuvvet polisleri arasında kalan avukatlar ezilme tehlikesi geçirdi.

“Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz.”

'POLİS DEVLETİ OLDUĞUMUZUN KANITI'

Kuğulu Park'ta nöbete başlayan çok sayıda baro başkanının çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrildi, parka girilmesine izin verilmiyor. Barikatın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Bu durum polis devleti olduğumuzun bir kanıtıdır" dedi. Baro başkanlarının çağrısı ile Kuğulu Park'a gelen avukatlar, polis ablukası altında olan meslektaşlarına destek veriyor.

Baro başkanları Kuğulu Park'ta nöbette.

SAĞKAN: SUÇ İŞLENİYOR

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, pandemi gerekçesi ile çevrelerinin kapatıldığını, bu uygulamanın yasal dayanağı olmadığını söyledi. Sağkan, "Ankara'da üçüncü kez suç işleniyor" dedi.

Ankara Barosu'nun çağrısı ile Kuğulu Park'a gelen ancak alana alınmayan avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, yasa değişikliğine karşı toplanan dilekçeleri imzalayana kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.

CHP'Lİ TANAL BARİKATI YIKTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kuğulu Park'ın halka kapatılamayacağını ifade ederek bariyeri kaldırmaya çalıştı.

Bu sırada bazı avukatlar da yardım etti. Polisin engelleme çabalarına rağmen Tanal bariyerin bir kısmını kaldırmayı başardı. Bu sırada avukatların bir kısmı baro başkanlarının yanına geçti. Bu arada alanda bulunan avukatlar, "Parkı aç" sloganı attı. Bunu üzerine alana Çevik Kuvvet desteği getirildi. Baro başkanlarının bulunduğu alana girmek için gelen avukatlar çoklu baroya karşı taleplerini içeren dövizler taşıyarak Kuğulu Park'a geldi.

Polis, avukatların bulunduğu alana polis aracı çekmek istedi; ancak avukatlar tepki gösterdi. Polis, avukatları kalkanlarla iterek güvenlik koridorunu genişletti. Avukatların engellenmesi üzerine baro başkanları avukatların yanına gelmek istedi. Polis, baro başkanlarının alandan çıkmasına izin vermedi.

Avukatlar Çağlayan Adliyesi'nden seslendi: Bu iktidarın ömrü yetmeyecekAvukatlar Çağlayan Adliyesi'nden seslendi: Bu iktidarın ömrü yetmeyecek

BARO BAŞKANLARI İLE AVUKATLAR KARŞILIKLI ŞARKI SÖYLÜYOR

Baro başkanlarına destek vermek amacıyla Kuğulu Park'a gelen ancak polis kordonunu aşıp içeriye giremeyen çok sayıda avukatın Kuğulu Park'ta bekleyişi sürüyor. Baro başkanlarına alkışlar ve sloganlar ile desteklerini sürdüren avukatlara baro başkanları da alkışlar ile karşılık verdi. Baro başkanları, zaman zaman 'Çav Bella', 'Güzel günler göreceğiz çocuklar', 'Beşiktaş Marşı' gibi şarkılar çaldı, avukatlar da şarkılara eşlik etti.

Bazı baro başkanları yorgun düşerek parktaki kaydıraklarda dinlenmeye çalıştı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Kuğulu Park'taki kaydıraklarda uyumaya çalışırken görüntülendiler.

FEYZİOĞLU, GENEL KURULU İZLİYOR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının Kuğulu Park'ta savunma nöbeti tuttuğu saatlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen baro teklifini izlemek üzere Meclis'te.

Baro başkanları Feyzioğlu'nun TBMM locasında otururken ki fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak birlik başkanına yönelik, "Baroların cenaze töreninde saf tutmuş" yorumları yapıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Twitter paylaşımında "Baro Başkanları ablukada, avukatlar yanlarına sokulmuyor. Basın dışarı çıkarılmış... Birlik başkanı Baroların Cenaze töreninde saf tutmuş. Haberiniz var değil mi?" ifadelerine yer verdi.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da "Baroları bölüp parçalama yasası TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken, locada sessizce cenaze törenini izler gibi eserini izleyen Feyzioğlu ve yanındakinin fotoğrafını çekmişler" şeklinde paylaşım yaptı.

MECLİS BAŞKANI DAVET ETTİ, 2 BARO BAŞKANI MECLİS'E GELDİ

Meclis Başkanlığından edinilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Avukatlık Kanun Teklifi'nin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerini takip etmek isteyen baro başkanlarına davette bulundu.

Şentop'un bu daveti, Kuğulu Park’ta bekleyen baro başkanlarına iletildi. Davet üzerine Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak ile Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Meclis’e geldiler. Ancak geri kalan baro başkanları, gelmek istemediklerini belirterek daveti kabul etmediler.