Karacabey: Gelibolu'da yaban hayatı ve tarım alanları da zarar gördü

Gelibolu'daki orman yangınında yaklaşık 450 hektar alan zarar gördü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Yangın tamamen söndürüldükten ve soğutma çalışmaları yapıldıktan sonra hasar tespit çalışmaları yapılarak, kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman Genel Müdürlüğü, Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda dün saat 14.50 sıralarında başlayan yangının bu gün saat 10.00'da kontrol altına alındığını açıkladı.

Yazılı açıklamada yangın söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 50 ile 70 kilometre arasındaki kuvvetli rüzgar yangının hızla yayılmasına neden olduğunu belirtti.

Rüzgarın gece boyunca da etkili olduğunu aktaran Karacabey, "500 personelimizin canla başla mücadele ettiği yangında helikopter filomuzun çok önemli bir kısmını kullandık. Bu sabah 10.00 sularında kontrol altına aldığımız yangına 2 idari helikopter, 20 helikopter, 2 amfibik uçak, 118 arazöz, 15 dozer, 43 teknik personel, 472 yangın söndürme ekibi, 20 belediye itfaiyesi ve 5 adet de farklı kurumlara ait iş makineleri ile müdahalede bulunuldu" dedi.

"Yangının herhangi bir yerleşim yerine ulaşmaması ve insani can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir" diyen Karacabey şöyle devam etti:

"İlk belirlemelere göre yangından 450 hektarlık alan zarar gördü. Orman içindeki yaban hayatının da bundan zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Yer yer bazı tarım alanlarında da hasar oluştuğu görülüyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak bu konuda orman köylülerimizin tarımsal faaliyetlerine devam edebilmesi için gereken destekler verilecek. Yangın tamamen söndürüldükten ve soğutma çalışmaları yapıldıktan sonra hasar tespit çalışmaları yapılarak, kamuoyu ile paylaşılacak." (HABER MERKEZİ)