Yargı, Ulus 100. Yıl Çarşısı için yürütmeyi durdurdu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ulus 100. Yıl Çarşı’nın yıkılması kararına karşı açtığı davada mahkeme, telafisi güç zararların ortaya çıkabileceği gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı’na ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şube’si süreci yargıya taşıdı. Ankara 16’ncı İdare Mahkemesi, hukuka ve mevzuatlara aykırı olduğu gerekçesiyle projenin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verdi.

MAHKEME: TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR DOĞABİLİR

Ankara 16’ncı İdare Mahkemesi kararında, “Dava konusu yıkım işleminin uygulanmakla etkisi tükenecek işlemlerden olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Ulus 100. Yıl Çarşısı’ndaki işyerlerinde yıkımın başlaması üzerine sosyal medya hesabından çağrı yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yıkımın durdurulmasını talep ederek bir işyeri sahibinin başvurusu üzerine verilen yürütmeyi durdurma kararını hatırlatmıştı. Candan’ın tepkisinin ardından çarşıdaki yıkım işlemleri durdurulmuştu. (DUVAR)

100. Yıl Çarşısı, hurda karşılığı yıkılan değer mi?100. Yıl Çarşısı, hurda karşılığı yıkılan değer mi?