İBB'den iki kampanya daha: Kardeş Aile, Anne-Bebek

'Askıda Fatura' uygulamasını sürdüren İBB, bugünden itibaren 'Kardeş Aile Paketi' ile 'Anne – Bebek Paketi' kampanyasına başlandığını duyurdu. İhtiyaç sahiplerinin İstanbulkart'ına bakiye yüklenerek marketlerden alışveriş yapma imkanı sağlanıyor. Destek, Kardeş Aile’de ihtiyaca göre 100 TL ile 250 TL iken Anne – Bebek için bir çocuklu ailede 125 TL, iki çocuklu aile ise 200TL olarak saptandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, korona virüsü salgını süreci nedeniyle iki kampanya daha başlattı. Kampanyalarla İstanbulkart ile marketlerden alışveriş imkanı sağlanıyor.

'Askıda Fatura' uygulamasını sürdüren İBB, bugünden itibaren 'Kardeş Aile Paketi' ile 'Anne – Bebek Paketi' kampanyasına başlandığını duyurdu. Bu iki kampanyaya dahil olmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, Alo 153'ü arayarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Destek Programını müracaat etmesi gerekiyor. Başvuru esnasında İstanbulkart numarası kaydı alınıyor ve başvurunun onaylanmasının ardından kartlarına yükleme talimatı oluşturuluyor. Yardımseverler aracılığıyla bakiye yüklenen ihtiyaç sahipleri İstanbulkart’ları aracılığıyla anlaşmalı marketlerden alış veriş yapabiliyor.

Yardımda bulunmak isteyenler ise, 153 İBB Beyaz Masa'ya ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr/ web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyor.

Kampanyalarda iki farklı destek tutarı belirlendi. Destek, Kardeş Aile’de ihtiyaca göre 100 TL ile 250 TL iken Anne – Bebek için bir çocuklu ailede 125 TL, iki çocuklu aile ise 200TL olarak saptandı. Her ay yaklaşık 30 bin aileye destek olunması amaçlanıyor. (HABER MERKEZİ)