'Protestolar Soros'un işi, tutuklayın onu'

Milyarder yatırımcı ve iş insanı George Soros, şimdilerde ABD'deki ırkçılık karşıtı protestoları örgütlemekle suçlanıyor. Özellikle aşırı sağcılar Soros'u protestocuları istihdam etmek ve onları taşımak için otobüsler kiralamakla suçluyor. Birçoğu Soros'un tutuklanmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a, ABD Başkanı Donald Trump'tan Rusya, Polonya ve İngiltere'de birçok liderin, kitlesel halk hareketlerinin ardında olmakla suçladığı milyarder yatırımcı ve iş insanı George Soros, şimdilerde ABD'deki ırkçılık karşıtı protestoları örgütlemekle suçlanıyor.

Euronews'in haberine göre, suçlamalar arasında protestocuları istihdam etmek, onları taşımak için otobüsler kiralamak ve hatta polise, iş yerlerine ve farklı noktalara saldırmak için taş yığınları yapmak bulunuyor.

Aralarında Cumhuriyetçi Partili çok sayıda ismin de bulunduğu çok sayıda kişi, özellikle sosyal medya platformlarında, Soros'a yönelik saldırılarını arttırmış durumda. Birçoğu Soros'un tutuklanmasını ve servetine el konulmasını istiyor.

Aşırı sağcı ve muhafazakar gruplar, bir kampanya başlatarak yöneticilere, "İç terörizme olan finansal desteğini ve yıllardır devam eden yolsuzluğunu araştırın" çağrısında bulunuyorlar.

Kimileri protestoları Soros'un örgütlediğini ve sokağa saldığını iddia ederken kimileri de Floyd'un ölümünün sahte olduğunu ve Soros'un polisle gizlice anlaşmak suretiyle bir oyun oynadığını ileri sürüyor.

GEORGE SOROS KİMDİR?

Macar asıllı Amerikalı milyarder, iş insanı George Soros, 1930'da Budapeşte'de dünyaya geldi. Nazilerin Yahudilere yönelik soykırımı sırasında babasının temin ettiği sahte kimlikle hayatta kalmayı başaran Soros, 1947'de İngiltere'ye göç etti.

Finansör, işletmeci ve girişimci olan Soros, 1956'da ABD'ye yerleşti ve bu ülkenin vatandaşı oldu.

Kuruluşuna öncülük ettiği uluslararası yatırım fonu sayesinde büyük bir servetin sahibi oldu. Şu anda 8,3 milyar dolar serveti bulunuyor.

Komünizmin çökmesinin ardından Doğu Avrupa ülkelerine yüklü miktarda yardımlar yaptı.

Hatta bazı ülkelerdeki mali yardımları Birleşmiş Milletler'in yardımlarının da önüne geçti. Bundan dolayı kimileri onu 'hayırsever' olarak nitelerken kimileri de gizli ajandası olan bir kişi olarak tanımladı.

Ana vatanı Macaristan'da 1984 yılında Açık Toplum Vakfı isimli bir dernek kurdu. Faaliyetlerini ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ülkelerinde yoğunlaştırdı. Vakıf, halen 70'in üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Genellikle üniversiteli gençlere yönelik projeler yürütülüyor. Açık Toplum Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana yaptığı harcamaların ise 15 milyar doları bulduğu öngörülüyor.