Ordu'da otel inşaatında çökme: 1 ölü, 8 yaralı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir otel inşaatında çökme meydana geldi. Molozlar altında kalan 1 işçi öldü, 8 işçi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Altınordu ilçesinde yapımı süren bir otelin inşaatında çökme meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen çökmenin yaşandığı inşaat alanına AFAD, polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Çökme sırasında inşaatta bulunan işçilerin bir kısmı kendi imkanları, bir kısmı da çevredekilerin yardımıyla göçük altından çıkarıldı. Yaralı işçiler, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 20.00 sularında, Altınordu ilçesi Yenimahalle Zübeyde Hanım Caddesi'nde yapımı devam eden bir otel inşaatında, tabliye betonu dökümü esnasında iskele çökmesi meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan 8 işçinin yaralı halde kurtarıldığı, 1 işçinin ise cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilerek, yaralanan işçilerin Altınordu ilçesindeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın adli ve idari makamlarca sürdürüldüğü bildirildi.

Arama kurtarma ekipleri de göçük altında başka işçi olup olmadığının tespiti amacıyla son kontrollerini tamamlayarak bölgeden ayrıldı. (AA)