LGS kitapçıkları sınavdan iki gün sonra dağıtılacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavla ilgili yeni tedbir kararı: Sınavdan 1 saat sonra öğrenciler tarafından alınabilen soru kitapçıkları, bu yıl 22 Haziran itibariyle verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav ile ilgili korona virüsü nedeniyle alınacak yeni tedbirleri açıkladı.

Açıklamaya göre LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavın sağlıklı olarak gerçekleştirilebilmesi için iki yeni önlem daha uygulanmasına karar verildi. Buna göre; geçen yıllarda sınav günü sınav bitiminden 1 saat sonra öğrencilere verilen soru kitapçıkları, bu yıl olası yoğunluğun önüne geçilmesi için 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren isteyen öğrencilere dağıtılacak. İkinci önlem olarak da sınavda kitapçık ve cevap anahtarları dağıtılırken sınav görevlileri tarafından cerrahi eldiven kullanılacak.

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

Bakan Selçuk, sınav yapılacak tüm okul binalarının temizlik ve dezenfeksiyonunu yaptıklarını da açıkladı. Selçuk, "Daha önce duyurduğumuz gibi sınav günü okul girişlerinde öğrencilerimizin ellerini dezenfekte edecek ve ücretsiz maske dağıtacağız. İhtiyaç duyulan başka bir önlem olursa hemen kararını alıp, kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm ailelerimiz ve çocuklarımız müsterih olsunlar" dedi. (HABER MERKEZİ)

Eğitim-Sen: LGS için 8 milyon kişi sokağa çıkacak, bu risktirEğitim-Sen: LGS için 8 milyon kişi sokağa çıkacak, bu risktir