Erdoğan: Eğlence mekanları bir süre daha kapalı kalacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tütüne Hayır Günü" dolayısıyla düzenlenen programda, "Eğlence mekanları ve nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütüne Hayır Günü programında bir grup bilim insanı, sporcu, akademisyen genç isimle buluştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Covid-19 önlemleri kapsamında eğlence mekanları ile nargile içilen yerlerin bir süre daha kapalı kalacağını açıkladı. Erdoğan Türkiye'de tütün kullanımına ilişkin "Biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat yine de kaçmıyorlar nedense? Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

- Dünya genelinde her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin kişi tütün kullanıma bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor.

- Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir.

- 400 bin insanın hayatına mal olan virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma lüksümüz yoktur.

- Vahşi kapitalizmin en çok sirayet ettiği sektörlerin başında tütün endüstrisi vardır.

- Gençlerimizle aramızı açmaya çalıştılar. Genç olmak özgür olmak, bağımsız düşünmektir.

- Tütün endüstrisi on yıllardır kendi kasalarını doldururken, milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir.

- Gençlerimizi sigara, içki ve uyuşturucunun zararlarına karşı ne kadar bilinçlendirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz.

- Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz.

- Türkiye, 1970'lerde 'İnşallah bol bol içki ve sigara içilir.' temennisiyle meyhane açan, Gümrük ve Tekel bakanları dahi görmüştür.

- En çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz.

- Biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat yine de kaçmıyorlar nedense? Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz.

- Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar her adımımız engellenmeye çalışıldı.

- Gençliğimizin Allah göstermesin bu sigara belasıyla, alkol belasıyla birçok sıkıntılar yaşayarak ölmesini istemiyoruz.

- Bu gençlerimizi, beraber inşallah düştükleri bu girdaptan kurtaracağız. Onların kurtuluşu inanıyorum ki ayrıca bu milletin dirilişi olacaktır.

- Hamdolsun çocukluğumdan bu yana hiç sigarayla aram olmadı. Hep sigaraya karşı mücadele ettim. Ve karşımda da böyle bir gençliği gördüğüm için ayrıca iftihar ediyorum.

- Benim de biliyorsunuz vatandaşlardan topladığım sigaralar da var. Onlarla da böyle bir müzeyi (İnteraktif Bağımlılık Müzesi) küçük de olsa kuruyorum.

- Tütünsüz Kampüs uygulaması) Bu konuda, üniversiteler olsun, diğer kapalı alanlar olsun. Bunlarla ilgili müşterek bir çalışmayı yapmak suretiyle aktif/pasif içicilerin, nerelerde nasıl olması gerekir, bunları belirleyerek, bu adımları da hep beraber atarız. (HABER MERKEZİ)