Bakan Koca: Dilek hemşirenin yaşam mücadelesi sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemşire Dilek Akçabelen'in korona virüsü nedeniyle vefat ettiği haberinin doğru olmadığını söyledi. Bakan, "Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamileyken koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeğini sezeryanla dünyayaya getiren hemşire Dilek Akçabelen'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 30 yaşındaki Dilek hemşirenin yaşama tutunabilmesi için akciğer nakli yapılması gerektiği duyurulmuş ve kampanya başlatılmış, ancak uygun donör bulunamamıştı.

Dilek hemşirenin dün yaşam savaşını kaybettiği öne sürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dilek hemşirenin durumunun ciddiyetini koruduğunu, ancak vefat haberinin doğru olmadığını söyledi.

Koca, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor."

11 NİSAN'DA HASTANEYE KALDIRILDI

Dilek hemşire yüksek ateş sırt ve bel ağrısı şikayetiyle 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı. Doğumdan sonra bebeğini kucağına alamasa da el sallayan ve "5 gün sonra hastaneden çıkacağım" diyen Dilek Akçabelen'in sağlık durumu sürekli kötüye gidince yoğun bakıma alındı.

(HABER MERKEZİ)