Sözcü Kalın: S-400 anlaşmamıza bağlıyız

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, aktivasyonu ertelenen S-400'lerle ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Covid-19 nedeniyle gecikmeler oldu ancak prensipte daha önce olduğu gibi S-400 ile ilgili anlaşmamıza bağlıyız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'dan alınan S-400 savunma sistemiyle ilgili gecikmenin korona virüsü salgını nedeniyle olduğunu yineledi ve "Anlaşmamıza bağlıyız" mesajı verdi.

Libya'daki son gelişmeler ve Suriye meselesine ilişkin France 24 kanalına konuşan Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere değinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında iyi bir ilişki olduğunu dile getirdi.

Türkiye ile ABD arasında zaman zaman anlaşmazlığın yaşandığı alanlar olduğunu söyleyen Kalın, S-400'leri örnek gösterdi. Kalın, S-400'lerin aktivasyonuna ilişkin soruya da "S-400 ile ilgili olarak, planlar aslında daha önce planlandığı gibi gidiyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle gecikmeler oldu ancak prensipte daha önce olduğu gibi S-400 ile ilgili anlaşmamıza bağlıyız" yanıtını verdi. (AA)

Etiketler Rusya Trump ABD s-400 kalın